Президентът на Молдова Мая Санду днес заяви, че Русия подновява усилията

...
Президентът на Молдова Мая Санду днес заяви, че Русия подновява усилията
Коментари Харесай

Президентът на Молдова: Путин ще продължи, ако не бъде спрян

Президентът на Молдова Мая Санду през днешния ден съобщи, че Русия възобновява напъните си да дестабилизира страната ѝ и предизвести, че в случай че президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През не бъде спрян в Украйна, той ще продължи да бъде опасност за останалата част от Европа, съобщи Ройтерс.

" Ако агресорът не бъде спрян, той ще продължи и фронтовата линия ще продължи да се доближава. По-близо до нас. По-близо до вас ", сподели Санду при подписването на съглашение за защита и съдействие с президента на Франция в Париж. " Следователно Европа би трябвало да показа единен фронт. Агресията би трябвало да бъде отблъсната с мощна мощ ", добави тя.

Макрон съобщи, че Франция ще поддържа Молдова. " Демократичната действителност на Молдова и нейното ентусиазъм за европейско бъдеще, като Украйна, в действителност съставляват предизвикателство за Русия на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ", сподели Макрон и добави, че страната му ще заздрави съдействието, с цел да помогне за отблъскването на, по думите му, " хибридните офанзиви ".

Бившата руска република Молдова от дълго време показва блян да се сближи с Европейски Съюз и твърди, че е цел на съветска интервенция, главно в сепаратисткия Приднестровски район, показва Ройтерс. Заради слабите си въоръжени сили Молдова е считана за изключително уязвима, в случай че войната в Украйна се популяризира в други източноевропейски страни.

По-рано тази седмица ръководителят на молдовското разузнаване сподели, че Русия възнамерява нови опити за интервенция във вътрешните работи на страната посредством провокиране на митинги и интервенция в идните президентски избори, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР